Máte rádi japonskou kuchyni a sushi obzvlášť, ale na jeho vlastní přípravu jste si ještě doposud netroufli? Pak je zajisté právě pro vás připraven kurz Sushi – tajemství japonské kuchyně. Co je to vlastně Wasabi a jak se vyrábí? Která část japonských ryb je jedovatá? A jak se má vůbec Sushi mistr zaškolit? Toto a mnohem víc se dozvíte na našem jednodenním kurzu Sushi paní Kristiny Kopáčkové.
PhDr. Kristina Kopáčková je jednou z předních českých japanoložek a filozofek, miluje japonskou kuchyni, vlastní japonskou cestovní kancelář a mimo jiné je autorkou několik japonských kuchařek a průvodců japonskou gastronomií. Kromě samotné přípravy pokrmů se tedy dozvíte i nějaké zkušenosti z jejího dlouholetého pobytu v Japonsku.
Seznamte se s domácí přípravou japonské rýže pomocí dřevěné mísy, chlazení vějířem a ochucování octem i mnoho jinými japonskými kulinářskými typy.
Zdokonalte sami sebe či někoho ze svých blízkých pomocí kurzu Sushi – tajemství japonské kuchyně.
Sushi – tajemství japonské kuchyně obsahuje:
– účast na kurzu Sushi pro jednu osobu
– suroviny
– nápoje na občerstvení
Co budete připravovat:
– Tataki (marinovaný tuňák)
– skládaná vaječná omeleta
– Sushi – Maki, Nigiri, Temaki
– Misoširu (polévka s tofu, řasou a pastou)
– čerstvé ovoce se sorbetem z Wasabi
Co se naučíte:
– připravit a ochutit sushi rýži
– usmažit skládanou japonskou omeletu
– zamotat sushi rolky Maki
– naaranžovat Nigiri s různými druhy ryb
– rozdělit úkoly návštěvě při přípravě pohoštění a přitom se bavit
– používat asijská ochucovadla
– další tipy a triky profesionálů
Doba trvání: 4 hodiny (začátek v 17:00 hodin)
Možnost uskutečnění: Kurz se koná jednou za 2 měsíce.
Lokalita: Praha, moderní ateliér Ola Kala